Fuji XT-2 and Canon 600EX-RT

I cant get this to work anyone else using this combination and having luck?

Comments

  • edited November 2016
    Hello @djbe

    Check the following:
    1. Is HSS activated on the 600EX-RT? You should see a H lightning symbol.
    2. If you use auto-detect for the flash, always switch on the flash first, set it to TTL, then switch the V6 II to RX mode.
    3. Has the hot shoe metal spring plate been removed?
    4. Did the V6 II auto-detect the camera as Fujifilm by half-pressing the camera shutter button while switching the V6 II to TX mode?  Make sure to securely mount the V6 II on the camera hot shoe.
    5. Try re-doing the LEARN HSS process in case it actually failed in recording the timing on the first run.
    6. Before shooting above camera's x-sync speed (1/250s on the X-T2), manually switch ON Forced HSS by pushing the Adjustment Dial.
    7. Similarily, before shooting at or below camera's x-sync speed (1/250s on the X-T2), manually switch OFF Forced HSS by again pushing the Adjustment Dial.
    8. Make sure both the V6 II are running on the firmware version 1.1.005.
    Thank you and I hope the above helps!
    Antonio Lao
    Brand Manager
    _____________

    To help us better help you, always state the exact firmware version installed on your Cactus device(s), such as: "1.1.013", "FUJ.1.002", "NIK.A.001", "v.103".

    Nikon D750 users please read this thread: 

    Fujifilm EF-X500 users please read this thread:

    Feel free to suggest an improvement or share product ideas. Contact us directly at info@cactus-image.com.  At Cactus, we listen. 
Sign In or Register to comment.